Потребни состојки:
- 1 килограм бисквити
- 1 литар јогурт
- 50 грама шеќер во прав
- 500 грама јагоди, измиени и исечкани
- 300 милилитри крем за шлаг
- Маргарин или путер
Издробете ги бисквитите во поголем сад, сипете го јогуртот и помешајте ги сите состојки. Додајте ги исечканите јагоди, па шеќерот во прав и убаво изматете. Намачкајте тепсија со маргарин или путер, па префрлете ја смесата во неа, притоа убаво распоредувајќи низ целата површина. Подгответе ја шлаг пената и намачкајте ја одозгора. Ставете го колачот во фрижидер, преку ноќ, со цел кексот целосно да омекне.
СЛИЧНИ ОБЈАВИ
Врвниот виолинист Емилио Перцан од Германија доаѓа да предава и музицира во Македонија затоа што ја сака земјата
Пушти го кучето нека провери…
Безвременски цитати: Емил Зола