БРЕГАЛНИЧКИ ПОРТАЛ

ИДЕНТИТЕТ НА РЕГИОНОТ

Работна средба на Стефан Андоновски со пратеници и со претставници на синдикалните организации во државата

Пренеси го гласот

Дополнителниот заменик министер за администрација и информатичко општество Стефан Андоновски денеска во Македонското собрание оствари работна средба заедно со пратеници со претставници од синдикалните организации во државата.

“Реформата на јавната администрација во Македонија е критериум за пристапување кон Европската Унија и не смее да биде личен хир на ниту една Влада и на ниту еден Министер.

Законите не смее да се носат по скратена постапка со европско знаменце, без дебата, без вклученост на јавноста.

Законот и според СИГМА извештаите има недостаток во клучни работи, како што е Системот за наградување на перформанси (Performance appraisal system), кој наместо да го развијат го симплифицираат и субјективизираат.

По изборите реформската Влада на ВМРО-ДПМНЕ ќе направи сериозна трансформација во јавниот сектор која ќе резултира со среќни и успешни вработени, ефикасна јавна администрација и квалитетни услуги за граѓаните.

Средба со претставници на синдикатите во Собранието на Република Македонија”

bregalnickimarketing

-соопшти преку социјалните мрежи Стефан Андоновски.

Креирано од:


Пренеси го гласот