БРЕГАЛНИЧКИ ПОРТАЛ

ИДЕНТИТЕТ НА РЕГИОНОТ

Нема плата за вработените во шумското во Делчево, ама затоа има нов џип од скоро 36 илјади евра

Пренеси го гласот

НОВ СКАНДАЛ ВО “НАЦИОНАЛНИ ШУМИ”, подружница Делчево!

Од страна на укажувачи до нас стасуваат ШОКАНТНИ ИНФОРМАЦИИ ДЕКА ВРАБОТЕНИТЕ ВО “НАЦИОНАЛНИ ШУМИ”, Делчево, ДО ДЕН ДЕНЕС(31.01.2024година) СЕУШТЕ НЕМААТ ЗЕМЕНО ПЛАТА?!

Но, затоа наместо плата од пред некој ден им стасало ново возило Дачиа Дастер за кое се шпекулира дека е набавено преку сомнителен тендер и дека овој Дачија Дастер во слободна продажба чини околу 1.200.000 денари или околу 19.900 евра за едно возило, а од договорот кој што кружи низ порталите гледаме дека директорот на “Национални Шуми” го има набавено по цена од околу 2.200.000 денари или околу 35.900 евра за едно возило?!

Во кратки црти кажано, на багабонтите од СДС не им е важно што вработените страдаат поради тоа што не ја зеле чесно заработената плата, а битни им се само дебелите провизии од “напумпаните” тендери во новно заминување!

Иде одговорност за криминалците и тоа многу наскоро!

bregalnickimarketing

-реакција на ВМРО-ДПМНЕ ОК Делчево.

Креирано од:


Пренеси го гласот