БРЕГАЛНИЧКИ ПОРТАЛ

ИДЕНТИТЕТ НА РЕГИОНОТ

Трипуновски: Побарав од откупувачите зголемување на цената на тутунот од минатогодишната берба

Пренеси го гласот

Дополнителниот заменик министер за земјоделие, шумарство и водостопанство Цветан Трипуновски денеска имаше средба со претставници на регистрираните откупувачи на тутун во државата со кои разговарале за проблемите со откупот од минатогодишната реколта кои во основа се базираат на ниската откупна цена со која не се задоволни производителите на тутунот.

Тој по средбата ја даде сл. изјава:

Креирано од:


Пренеси го гласот