БРЕГАЛНИЧКИ ПОРТАЛ

ИДЕНТИТЕТ НА РЕГИОНОТ

Се одржа Третиот меморијален шаховски турнир „Тодор Милосиев-Тошо“

Пренеси го гласот

Шаховскиот клуб „Кочани” беше домаќин на Третиот меморијален турнир “Тодор Милосиев-Тошо”.

На турнирот во чест на кочанската шаховска легенда и шаховски педагог Милосиев, настапија 24 шахисти на возраст од 9 до77 години од Кочани, Свети Николе и Скопје.

Најуспешен на турнирот беше Ѓорги Петров, на второ место се најде Јоцо Колев, а третото место му припадна на Ванчо Петров.

Пехарите на тројцата најуспешни им ги додели градоначалникот на Општина Кочани Љупчо Папазов. Највозрасниот учесник Михаил Стефанов и најмладиот гостин на турнирот Емануел Ангеловски добија шаховски табли, а за сите учесници ШК „Кочани” обезбеди медали.

Меморијалниот шаховски турнир се реализира со финансиска поддршка од Општина Кочани.

bregalnickimarketing

Креирано од:


Пренеси го гласот