Брегалнички Портал

Вести од Багалничкиот регион.

Талат Џафери тема и на поезијата на роднокраен автор

Пренеси го гласот

ТАЛАТОВАТА ДЕМОНКРАТИЈА

Претседателот ги заклучил вратите,
На македонското народно собрание,
Се заканува ќе им ги укине и платите,
На сите непокорници во ова здание.

Мили Боже, прибери си ја вересијата!
Народот македонски на колена моли,
Собранието е срам за демократијата,
Понижувањето Македонците ги боли.

Смачено им е од диктатура и од агонија,
Во две илјади дваесет и второто лето,
Мора да се крене народот во Македонија,
Да си го врати достоинството пред светот!

Васил МАНЕВСКИ
(Македонските состојби)

Креирано од:


Пренеси го гласот