Брегалнички Портал

Вести од Брегалничкиот регион.

Ученици од Крижевци од Хрватска на зимување на Пониква

Пренеси го гласот

Осуммина ученички од основно образование од Крижевци, Република Хрватска зимскиот распуст го поминуваат на Спортско-рекреативниот центар Пониква, на Осоговските Планини.

Ученичките денеска учествуваа на работилница организирана во ОУ „Малина Попиванова“, каде имаа можност да изработуваат креативни изработки, а воедно остварија средба и со градоначалникот на Општина Кочани, Љупчо Папазов, на кого можеа да му ги пренесат впечатоците од престојот на Пониква. 

Зимувањето на учениците кое го овозможува Општина Кочани е во рамките на соработката со хрватскиот град Крижевци, воспоставена во средината на осумдесеттите години. Градот Крижевци, пак им овозможува летување во Хрватска на најдобрите кочански ученици на генерацијата од Кочани.

Креирано од:


Пренеси го гласот
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com