Брегалнички Портал

Вести од Брегалничкиот регион.

Вака изгледа локален пат во с. Ветрен, делчевско. Опозицијата предлага подобрување на состојбата

Пренеси го гласот

📌 Нашата Советничка група поднесе Предлог/Барање за санирање т.с опесочување и проширување на патот кој што води до Мренковска маала во с.Ветрен.

👉 Врз основа на нашите обврски и овластувања како Советничка група кон жителите на Општина Делчево и согласно програмата за изградба, реконструкција, одржување и заштита на општински патишта и улици во Општина Делчево за 2023 година од Градоначалник на Општина Делчево бараме санирање т.с опесочување и проширување на патот кој што води до Мренковска маала во с.Ветрен.

▶️ Опесочувањето се бара поради лошата патна инфракструра која привремно е решение за граѓаните кои живеат во горе споменатите места во с. Ветрен и секојдневно имаат потешкоти во извршување на секојдневните активности и обврски.

▶️Отежнато е движењето посебно во лоши временски услови на дожд. Во овој дел од селото жители секојдневно одат на работа кон Делчево, дечиња на училиште и е единствен пат за прибирање на храна за добитокот.

▶️ За одбележување е фактот дека по овој пат движење на противпожарно возило и возило на ИМП е речиси невозможно.

‼️ Бараме во краток временски рок да се направи санирање на побараниот дел во селото затоа што истите тие жители уредно си ѓи имаат подмирено давачките кон Општина Делчево а и незмисливо е во 21 век граѓаните да газат кал за да стигнат во своите домови.”

-реакција на Советничката група на ВМРО-ДПМНЕ во советот на општина Делчево упатена во јавноста.

Креирано од:


Пренеси го гласот
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com