БРЕГАЛНИЧКИ ПОРТАЛ

ИДЕНТИТЕТ НА РЕГИОНОТ

Вака ли Бујар ќе гради Европски пат со еднојазичен автобус во кампања во Битола?

Пренеси го гласот

На социјалните мрежи се споделува фотографија од брендираниот автобус на Бујар Османи со кој што оди низ делови од Македонија за да агитира за гласови за неговата претседателска кампања.

Она што може да се забележи е употребата само на Албански јазик на шасијата на автобусот со испишани пораки само на Албански јазик.

Гледајки ја ваквата состојба, Македонските граѓани кои што не го познаваат овој јазик легитимно се прашуваат што точно сака да им порача Бујар Османи?

Фотографијата пренесена на социјалните мрежи наводно е снимена во Битола.

bregalnickimarketing

Креирано од:


Пренеси го гласот