БРЕГАЛНИЧКИ ПОРТАЛ

ИДЕНТИТЕТ НА РЕГИОНОТ

Во сабота во Виница ќе се одржи манифестацијата “Тодорови трки”

Пренеси го гласот

Откако претходно беше одложена спортско- рекреативната манифестација “Тодорови Трки”

во Виница ќе се реализира во саботата на 11.03.2023 година.

“ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ОДРЖУВАЊЕ НА ТОДОРОВИ ТРКИ!

Почитувани сограѓани, Ве информираме дека спортско-рекреативната манифестација „ТОДОРОВИ ТРКИ“, ќе се одржи на 11.03.2023г. со почеток од 11:00 часот на Градскиот стадион во Виница.

Предвидени се 25 дисциплини на кои очекуваме голем број на учесници од детската градинка „Гоце Делчев“, основните училишта „Гоце Делчев“, „Славчо Стојменски“, „Никола Парапунов“ и „Кочо Рацин“, средното училиште „Ванчо Прке“, пензионерите од „Златно доба“, како и сите граѓани на Општина Виница без разлика на возраста.

За првите три места во секоја дисциплина ќе има обезбедено награди од Општина Виница и приватните компании кои се традиционални поддржувачи на овој настан.”

bregalnickimarketing

-стои во соопштението упатено до јавноста од страна на градоначалникот на општина Виница Миле Петков

Креирано од:


Пренеси го гласот