БРЕГАЛНИЧКИ ПОРТАЛ

ИДЕНТИТЕТ НА РЕГИОНОТ

Впечатливи совети на професорот Дамблдор од маестралниот „Хари Потер“

Пренеси го гласот

Филмот на љубителите на бајката и волшепството. Безвременски филм на интелегенцијата и моќта. Дамблдор како гласот на разумот на Хари Потер, неговиот водич и ментор, и тоа како можат да ни се од голема корист и во реалниот живот. Овој мудар волшебник може да стане и вашиот глас на разумот и водич кога имате проблем. Неговите лекции и совети можат да станат дел од нашето секојдневно функционирање:

– „Хари, нашиот избор покажува кои сме навистина многу подобро од нашите способности.“

– „Среќата може да се најде дури и во најмрачните времиња, само ако човек се сети да го запали светлото.“

– „Според моето не толку скромно мислење, зборовите се нашиот непресушен извор на магија. Тие можат да предизвикаат болка, но и да ја излечат.“

– „Не ги жалете мртвите. Жалете ги живите, а најмногу оние кои живеат без љубов.”

– „Доколку ја потиснувате болката некое време, таа ќе биде многу посилна кога конечно ќе ја почувствувате.“

– „Се плашиме од непознатото само кога размислуваме за смртта и мракот, ништо повеќе.“

– „Староста е глупава и заборавена кога ја потценува младоста.“

– „Нема да успеете доколку живеете во вашите соништа, а заборавите да го живеете животот, запаметете го тоа.“

– „Вистината е и прекрасна и ужасна, затоа треба да се користи многу внимателно.“

– „Чудно, но оние кои треба да ја имаат власта, можеби се оние кои никогаш не ја барале моќта да владеат.“

– „Важно е да се борите, повторно да се борите и да продолжите да се борите, бидејќи само така злото ќе може да се држи под контрола, но никогаш целосно да се искорени.“

– „Потребна е голема храброст за да им се спротивставиме на нашите непријатели, но исто толкава храброст е потребна и за да им се спротивставиме на нашите пријатели.“

bregalnickimarketing

– „Сите мора да се соочиме со изборот помеѓу тоа што е правилно и тоа што е лесно да се направи.“

– „И на најдобрите им се случува да си ги изедат зборовите.“

– „Младоста не може да знае како се чувствува и размислува староста, но старите се виновни доколку заборават како е да се биде млад.“

– „Иако доаѓаме од различни места и зборуваме различен јазик, нашите срца чукаат како едно.“

– „Болката е дел од секој човек. Фактот што можете да почувствувате толкава болка е вашата најголема моќ.“

– „Што повеќе пари и живот! Ова се двете работи што секој човек би ги одбрал како најважни. Проблемот е што луѓето честопати го одбираат токму она што е најлошо за нив.“

– „Мораме да се обидеме да не потонеме во нашиот очај, туку да го пребродиме.“

– „Силни сме онолку колку што сме обединети, а слаби – онолку колку што сме поделени.“

Креирано од:


Пренеси го гласот