Брегалнички Портал

Вести од Брегалничкиот регион.

Ќе се гради Спортскиот центар „Џексон“ во Штип, Градоначалникот Јорданов продолжува со реализација на ветувањата

Пренеси го гласот

Почитувани сограѓани,
Штотуку ја примив веста дека е прифатен амандман наменет за капитален проект за Општина Штип. Поконкретно, овие средства ќе бидат предвидени за изградба на Спортскиот центар „Џексон“.

Сонот на многу генерации пред сѐ спортисти, а потоа и рекреативци станува реалност. Сето ова немаше да беше возможно без напорите на претседателот Hristijan Mickoski и пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ во Собранието на Македонија, кои во услови на опозиција под сериозни опструкции од власта, успејаа да обезбедат средства за капитален развој на Општина Штип.

Ова за мене и за Општина Штип претставува уште поголем поттик да продолжиме да работиме посилно за развојот на нашиот град. Она што можам да го ветам е дека во периодот што следува ќе направиме многу позитивни промени во град Штип. Досега покажавме и докажавме дека знаеме како да работиме во интерес на граѓаните и дека го исполнуваме дадениот збор, кој значи нова иднина за Штип.
Ова е само почеток на нашата мисија за преродба на нашиот град.

Одговорно и чесно, секојдневно работиме нашиот Штип да биде достоинствено место за живеење!”

bregalnickimarketing

-наспиша на фејсбук градоначалникот на Штип Иван Јорданов.

Креирано од:


Пренеси го гласот