БРЕГАЛНИЧКИ ПОРТАЛ

ИДЕНТИТЕТ НА РЕГИОНОТ

На денешен ден во 2001 се случи масакрот на осуммина припадници на безбедносните сили кај Љуботенски Бачила

Пренеси го гласот

На денешен ден 10 август во 2001 година кај месноста Љуботенски Бачила на Скопска Црна Гора во кукавички напад со нагазни мини загинуваат осум припадници на резервниот армиско состав на АРМ кои што дејствуваа во одбрана на татковината против терористичките формации на ОНА.

Имињата на

  •  Томе Бадаревски († 33) од Скопје
  •  Марјанчо Бошковски († 28) од Волково, Скопско
  •  Томе Димовски († 37) од Скопје
  •  Ивица Златевски († 24) од Скопје
  •  Бранко Јанев († 36) од Скопје
  •  Раде Јанковски († 32) од Волково, Скопско
  •  Томислав Настевски († 27) од Ѓорче Петров, Скопје
  •  Гоце Чанкуловски († 39) од скопско Љубанци

ќе останат како светол пример за сегашните и идни генерации Македонци за чување и бранење на слободата на Македонија кои што овие маченици со својата крв најскапо ја платија.

Нека им е вечна слава!

bregalnickimarketing

Креирано од:


Пренеси го гласот