Потребно ви е:
– 1/2 лажичка мелено морско оревче
– 1 супена лажица темен кафен шеќер
– 230 милилитри еспресо
– 45 милилитри ирско виски
– Шлаг пена
Во тенџере на потивок оган дирекно се меле морското оревче и се додава кафениот шеќер. Откако ќе се карамелизира шеќерот,се додава 2 до 3 супени лажички од кафето и се промешува.
Тенџерето се трга од оган и се додава алкохолот, кој треба да се запали (бидете внимателни со овој чекор).
Откако ќе згасне пламенот се додава преостанатото кафе и повторно се промешува. Смесата ја ставате во чаша и се декорира со малку шлаг пена.
СЛИЧНИ ОБЈАВИ
Сѐ е подготвено за концертниот јубилеј на ДРИМ ТИМ – 25 ГОДИНИ МУЗИКА
Сите што пропуштија да земат билет за првиот распродаден концерт на Суперхикс, еве нова можност со втор закажан концерт
Многу турбо фолкери од соседството ќе му завидат на изведбата на “Јовано, Јованке” на овој колумбиски бенд