БРЕГАЛНИЧКИ ПОРТАЛ

ИДЕНТИТЕТ НА РЕГИОНОТ

Оваа влада го затвори ургентниот центар на Токсикологија

Пренеси го гласот

ОВАА ВЛАДА ГО ЗАТВОРИ ИНТЕРНИСТИЧКИОТ УРГЕНТЕН ЦЕНТАР НА ТОКСИКОЛОГИЈА, ОВА ЛИ СЕ ТИЕ ЕВРОПСКИТЕ ВРЕДНОСТИ И МОДЕРНИЗИРАНО ЗДРАВСТВО?!

❗️Пациентите реагираат до Комисијата за здравство на ВМРО-ДПМНЕ дека подолг период се препраќани од Ургентниот интернистички центар кој функционира при Клиниката за токсикологија и не им се обезбедува оваа здравствена услуга со образложение дека “повеќе од две годнини не биле ургентен интернистички центар”

❗️ Го прашуваме министерот Фатмир Меџити со која одлука или писмен акт е ова укинување на Ургентниот интернистички центар

❓Доколку пак не е укинат, зошто пациентите на минусни температури се препраќаат од една во друга установа, без да ја добијат соодветната здравствена услуга

❓❗Ова ли се тие европски можности, модернизација на социјални и здравствени политики што напразно и денес ги повторува министерот Меџити

❓️❗Зајакнување на јавното здравство ли е и затворањето на цели специјалистички оддели низ државата

bregalnickimarketing

❗️❗️ Полни им се устите со транспарентност, но празни останаа дадените ветувања за подобар живот, а посебно со затворање на клучни центри како Ургентениот интернистички центар, како и цели специјалистички оддели

-соошптение упатено до јавноста од страна на Комисија за здравство на ВМРО – ДПМНЕ

Креирано од:


Пренеси го гласот