Брегалнички Портал

Вести од Брегалничкиот регион.

Поради овие фотографии колку и да сака Таче не може да биде како Христијан Мицкоски

Пренеси го гласот

Во неможнот и незнаење за да се справат со актуелната криза која што предизвукува огромна сиромаштија и загрозена егзистенција на граѓаните на Македонија, актуелни владини претставници на највисоко ниво предводени од премиерот Димитар Ковачевски посегнуваат по она што најдобро знаат да го прават а тоа е да пласираат лаги, манипулации и дефокусирање на јавноста од вистинските проблеми генерирани од нивната “окупација” на институциите.

Помеѓу народот има една позната анегдота која што говори за крадец кој што за да се спаси себеси викнал во толпата народ “држете го крадецот”.

Аналогно на оваа народна мудрост премиерот Ковачевски поддржан од својата платеничка и оркестрирана пропагандна машинерија бираат начин преку лажни конструкции во јавноста да го оцрнат својот најголем политички непријател кој што претставува реална закана да ја детронизира актуелната власт на СДСМ и ДУИ. Секако и претседателот на ДУИ Али Ахмети како предводник на ОНА во 2001 година е синхронизиран во таа оркестрирана хајка на лаги и манипулации на владеачката гарнитура предводена од Ковачевски. Во изминатиот период во голема мера беа разобличени во јавноста сите квази опозииски пропагандни гнезда кои што како опозициски наместо да се борат да ја симнат најефикасно актуелната власт, тие се занимаваат со ширење на поделби, ситнење на отпорот против власста и одржување на СДСМ и ДУИ наа власт во државата.

Премиерот Ковачевски како предводник на СДСМ кој што е најодговорен за актуелната каастрофална состојба на сите полиња во државата што ја чувствуваат сите граѓани на свој грб, заедно со неговата пропагандна машинерија за манипулирае на јавноста чуствувајки дека најголемиот удар за неговата фотелја доаѓа од лодерот на ВМРО-ДПМНЕ се најревносни во ширењето на лаги во однос на неговиот приватен живот.

Човекот кој што има со примено документ- потврда дека е трајно неспособен за служење во АРМ за време на војната во 2001 година што секако говори и за неговата способност да ја води и државата наоѓа начин да се обрати кон Христијан Мицкоски и неговото служење во АРМ на повик од својата татковина тогаш кога било најпотребно.

Ваквата сламка за спас на премиерската позиција на Димитар Ковачевски е уште еден обид да се затскрие зад својата неспособност да ја врши премиерската функција соодветно што може да се согледа од резулттите на работењњето на оваа влада која ја предводи.

А како одговор и целосно разобличување на ваквите лаги Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ сподели свои лични фотографии од неговиот приватен живот на кои се гледа фактички ккој е тој што во 2001 година застанал на браникот на татковината и се одзвал на повикот на Македонија за да служи во АРМ. Овие фотографиисе приватни ствари кои што Христијан Мицкоски и нема потреба да ги споделува во јавност, но секако служат во функција на вистината и разобличувањето на лагите на најнеспособниот премиер во историјата на Македонската држава.

bregalnickimarketing

“Басните за 2001-ва може Али да ги раскажува на Димитар Ковачевски. Првиов се храбри од своите удoбни хациенди од Зајас, додека албанскиот народ, исто како македонскиот, гладува. Вториот како дезертер од 2001-ва сѐ ќе му поверува и мора да спроведе, за да прави криминал и тој самиот. Другпат добро нека гледаат и читаат што кажувам, а не да вадат од контекст.

П.С. Јас пак мислев дека ќе се пофалат со нова фабрика…”

-напиша како одговор во јавноста на прозивките на мегафоните на власта и нивните најодговорни функционери, претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски

Креирано од:


Пренеси го гласот