БРЕГАЛНИЧКИ ПОРТАЛ

ИДЕНТИТЕТ НА РЕГИОНОТ

СДСМ по принципот послушник на ДУИ ќе го гласа Талат Џафер за премиер

Пренеси го гласот

Пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ Бране Петрушевски во емисијата ТОП ТЕМА на ТВ Телма зборуваше за намерата за противуставно бирање на технички премиер на чело на техничката влада која што треба да ги спроведе изборите.

Во Законот за избори децидно стои дека техничкиот премиер се бира од редот на најголемата политичка партија која го сочинува парламентарното мнозинство, што тоа не е случај со ДУИ која не е најмногубројна парламентарна партија моментално во Македонскиот парламен.

Овој дел од разговорот погледнете го во видеото пренесено на социјалната мрежа X.

Креирано од:


Пренеси го гласот