БРЕГАЛНИЧКИ ПОРТАЛ

ИДЕНТИТЕТ НА РЕГИОНОТ

СДСМ Штип се обидува да го кочи развојот на општината, но нема да успее, алармираат од ВМРО-ДПМНЕ

Пренеси го гласот

📢 Ако минатата година СДС индиректно криејќи се позади Владата и нивниот ментор Ковачевски го кочеше развојот на Општина Штип, на денешнава 27 седница на Советот на Општина Штип, СДС директно гласаа ПРОТИВ развојот на Општината!

❌ СДС против продолжување на Булевар ,,Партизанска”
❌ СДС против уредување на градскиот пазар
❌СДС против набавка на фотонапонски панели за производство на електрична енергија со капацитет од 800 kWh на кровни површини на јавни објекти
❌ СДС против набавка на турбина за искористување на воден притисок од проток на вода во Филтер станица на ЈП ,,Исар”
❌ СДС против реализација на други капитални проекти согласно програмата за работа на Општина Штип

Обврзницата сама по себе значи раздолжување на Општина Штип за наследениот долг од 4 милиони евра кој СДС го генерирање со своето недомаќинско работење.

📢 На крај сакаме да порачаме, сакале СДС или не, Општина Штип предводена од ВМРО ДПМНЕ и Коалицијата ќе се развива во наредниот период

-интегрален текст на соопштение упатено до јавноста на Советничката група на ВМРО-ДПМНЕ пр Советот на општина Штип

bregalnickimarketing

Креирано од:


Пренеси го гласот