Брегалнички Портал

Вести од Багалничкиот регион.

Што е силата на ВМРО?

Пренеси го гласот

Каква дизел машина го придвижува, наизглед гломазна и масивна но кога ќе тргне горат шините и сама прави нови патишта.

Сите траектории зацртани од белосветските мешетари и агенции се колажот кој го користат службите кои порано имаа звучно име.Додека поминуваа годините онаа непосредната комуникација беше лајт-мотивот и водечката сила на ВМРО.

Се случувале превирања и тензии но секогаш се наоѓало адекватно решение. Никогаш не завршиле поделбите и местенките кои како локална анестезија на 4 години земале данок по еден прст ама секогаш на истото место никнувале два.

Да, чудно е, и чудесно, дури и фантастично, но тоа е ВМРО, она кое создава ИСТОРИЈА. Ние три децении сме на маргините на општествените крајноати и три децении сме сведоци на систематско уништување на Организацијата од сили однадвор.

За жал (нивни) ВМРО секогаш како Феникс воскреснува од пепелта на нашите претци. Кажете ми една единка која се спротивставила а останала? Дали тие биле секретари, бивши лидери, бивши министри, хармоникаши и создавачи на нови партии по урнекот на ВМРО тие се дамките и дупките! Кои од овие останаа под политичкото небо? Ќе ви одговорам. Никој, ама баш никој! Мал милион локални и државни фактори или самозамислени фактори тргнувале против Организацијата. Дали знаете каде се сега? ТАКА ЌЕ БИДЕ И СЕГА!! Секој просечен познавач на политичките состојби во државата знае што значи ова и каква голема бројка е тоа на луѓе кои биле ПРОТИВ ВМРО а сега се или згазени или конвертирани. Трето нема.

Да живее Републиката!

Да живее ВМРО!

Пишува: Гоце Марков

Креирано од:


Пренеси го гласот