Брегалнички Портал

Вести од Багалничкиот регион.

Спот во кој се појавуваат Игор Џамбазов, Дац, Тошо Малеро, Џаро и Наум Петревски не може да биде лош

Пренеси го гласот

Најновото музичко остварување на армоникашот Мишел Трајковски е насловено “Сиеста” за кое што е снимен впечатлив видео запис во кој што се појавуваат едни од најпопуларните јавни ликови во Македонија.

Игор Џамбазов како таксист, Драган Спасов Дац како домаќин, Тошо Малерот како шанкер, Џаро и Наум Петревски како жири комисија се дел од атмосферата која ја пренесува видео записот на Марјан Гавриловски.

Аранжманот за песната е дело на авторот Мишел Трајковски како и бендот на Кукиќ.

Оваа музичка нумера е дел од измешаниот фолк-џез наратив на Мишел Трајковски кој што е дел од неговата понова музичка кариера.

Креирано од:


Пренеси го гласот