БРЕГАЛНИЧКИ ПОРТАЛ

ИДЕНТИТЕТ НА РЕГИОНОТ

Желката Џонатан го слави својот 191 роденден

Пренеси го гласот

Тој е национално богатство на островот Св. Елена, кој што е постар од телефонот, а се уште е во добро здравје и се пчекува да влезе во својот трет век на живеење.

Станува збор за најстарата жива желка Џонатан кој што се проценува дека е роден во 1832 година што го прави постар од измислувањето на телефонот, фотографскиот апарат, и поштенската марка..

Ова восхитувачко суштество ја има преживеано граѓанската војна во САД, поголемиот дел од владеењето на Кралицата Викторија, како и подемот и падот на Советскиот Сојуза како и двете светски војни.

Живее на островот Св. Елена од 1882 година каде што пронаоѓа време и за романса поминувајки над 26 години со неговата женка-желка.

Џонатан е во добра здравствена состојба а сите индикатори со кои располагаме ни велат дека тој ќе стигне до својата 300-та година, ако и до сега тоа не го има направено, со оглед на несигурните податоци за неговото раѓање, вели неговиот ветеринар за Книгата на Гинисови рекорди.

bregalnickimarketing

Креирано од:


Пренеси го гласот