БРЕГАЛНИЧКИ ПОРТАЛ

ИДЕНТИТЕТ НА РЕГИОНОТ

Имал висока сметка за струја и прашува: Да не треба и крв да дадам?

Пренеси го гласот

Еден наш сограѓанин реагира откако му стигнала последната сметка за струја во износ од 36 000 денари. Тоа секако се должи на четвртиот блок каде цената е астрономска – 16 денари за киловат час, а скопјанецот нема базен кој го грее, како што Ковачевски ја правдаше високата цена. Едноставно, го грее станот на струја, зашто друга опција нема.

На неговата објава се нижат коментари, па еден вели дека неговата сметка е 26 000 денари, други се жалат на помали сметки, но и на фактот што греат една соба со една клима, а сепак имаат сметка од 12-13 000 денари. Сите овие граѓани не загреваат базени, туку се просечни граѓани на оваа арамиска држава која им наметна ваков арач.

За да биде иронијата поголема, во тек е акција на Владата за субвенционирање на инвертер клими, кои работат на струја.

Креирано од:


Пренеси го гласот