Брегалнички Портал

Вести од Брегалничкиот регион.

Студентска револуција во понеделник пред Министерството за образование и наука

Пренеси го гласот

И покрај лажните ветувања и скапиот ПР на министерот Јетон Шакири ниту едно ветување не е остварено. Студентот е доведен до мизерна положба во општеството и она што го следува со право на закон кадарот на ДУИ директно им ги крати истите права.
И покрај предупредувачките соопштенија за протест, МОН нема слух па како резултат на тоа време е секој студент да излезе на улица и да ги побара своите права!
Се гледаме во понеделник (05.02.2024) пред МОН!, велат од Студентска револуција. 

Претходно студентите пренесоа видео со сведоштво за состојбата со температурата на водата во Студентскиот дом Пелагонија

Креирано од:


Пренеси го гласот