Брегалнички Портал

Вести од Багалничкиот регион.

Локалитетот “Баргала” во Карбинци ќе добие електрификација и заштитна ограда

Пренеси го гласот

Градоначалникот на општина Карбинци Виктор Паунов ја информира јавноста дека археолошко-туристичкиот локалитет “Баргала” ќе добие нова мрежа за електрична енергија- електрификација како и заштитна ограда.

Реализацијата на овој проект е во функција на подобрувае на туристичката понуда на општината како и зачувување на недвижното културно наследство.

“Во тендерска постапка е веќе и проектот за електрификација и оградување на локалитетот ,,Баргала” во општина Карбинци.

Проектот кој заедно со центарот за источен плански регион преку Бирото за регионален развој успеавме да го ставиме како еден од приоритетите во регионот.

Подобрување на туристичките понуди, квалитетна инфраструктура и зачувување на културното богатство во нашата општина ќе значи и поголем развој во иднина за Карбинци!

Ветените проекти се реализираат.✅

-информираше градоначалникот на Карбинци Виктор Паунов.

Реализацијата на овој значаен проект на локалните власти во Карбинци е дел од проектите кои што ги реализира Центарот за развој на Источен плански регион заедно со Министерството за локална самоуправа и Бирото за рамномерен регионален развој. Овој проект е аплициран и добиен заедно со проектот за реконструкција на Саат Кулата во Штип.

Креирано од:


Пренеси го гласот
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com