БРЕГАЛНИЧКИ ПОРТАЛ

ИДЕНТИТЕТ НА РЕГИОНОТ

Морбидни случаи на ГАК се сериозен индикатор за потребите за итен рестарт во здравството

Stethoscope on a printed sheet of paper

Пренеси го гласот

“Власта предводена од СДС и ДУИ направи пустош во сите области, меѓу кои и во здравството.
Грижата на луѓето во власта предводена од СДС и ДУИ е сведена само на грижа за нивниот сопствен џеб и за сопствените интереси.
Власта предводена од СДС и ДУИ за седум години власт направи пустош во здравството. Инвестиција немаше речиси никаква ниту во медицински кадар, ниту опрема, ниту инфраструктура.
Цената за негрижата на власта предводена од СДС и ДУИ ја плаќаат граѓаните. Цената за нивната негрижа која ја плаќаат граѓаните е многу висока. Особено скапо чини негрижата за постоечкиот медицински кадар, неинвестирање во нов медицински кадар. Дополнително, особено голем проблем е водењето грижа менаџерите да бидат исклучиво партиски лица без докажан минат труд.
Токму поради сите нивни пропусти јавноста за многу краток период, период од една недела е сведок на ужасни вести.
Скршена рака на новороденче, на новороденче му е исечен прст, починува новороденче, а потоа и мајката. Ова се само неколку вести за краток период, а сите се случиле на Клиниката за гинекологија и акушерство која е во рамки на кампусот клиники Мајка Тереза во Скопје.  
Едно е јасно, од назадување во сите сегменти во здравството, особено во јавното здравство и низа немили настани, беше доволно!
Никогаш не било полошо време е да ги поразиме!
Приоритет на ВМРО-ДПМНЕ е итно рестартирање на здравствениот систем!”

-соопштение на ВМРО-ДПМНЕ.

Креирано од:


Пренеси го гласот