Брегалнички Портал

Вести од Брегалничкиот регион.

После долги години започна реконструкција на една од главните улици во село Таринци, општина Карбинци

Пренеси го гласот

Денеска градоначалникот Виктор Паунов на лице место помеѓу жителите на селото Таринци имаше прилика да го означи стартот на еден од најпотребните проекти за самите жители на ова село во општина Карбинци. Станува збор после долги години за реконструкција на една од главните улици во селото Таринци која не само што ќе добие нов коловоз туку ќе добие и нова атмосферска канализација како и нов тротоар за пешаците кои гравитираат во овој дел од општината.

“Денес започнуваме со реконструкција на една од главните улици во село Таринци. Атмосферска канализација и тротоарско решение се дел од проектот. Преку Бирото за регионален развој се обезбедени финансиски средства во висина од 6.169.000 денари по програмата за развој на селата.

Градежна офанзива ќе продолжи и понатаму. За подобри услови во нашата општина. ✅

-информираше денеска градоначалникот Виктор Паунов за реализацијата на овој значаен проект.

Креирано од:


Пренеси го гласот