Брегалнички Портал

Вести од Багалничкиот регион.

Зајко и Таче во хумористична коледарска песна

Пренеси го гласот

Коледе , леде
зајко се ни зеде ,
а ништо не ни даде
што ли ке се јаде .

Ни пара за лебче
искинато џепче ,
и масата празна ,
на неа само вазна .

Коледе , леде , сега на ред е
Таче да не до е-бе 

Извор: Фејсбук

Креирано од:


Пренеси го гласот
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com