Брегалнички Портал

Вести од Брегалничкиот регион.

Малата рурална општина Карбинци со 100.000 денари ќе помогне на луѓето од постраданите подрачја од неодамнешните земјотреси

Пренеси го гласот

Градоначалникот на општина Карбинци Виктор Паунов ја информираше јавноста дека Советот на општината донел одлука за помош во износ од 100.000 денари за луѓето на постраданите подрачја во неодамнешните катастрофални земјотреси кои што предизвикаа голем број човечки жртви во Турција и во Сирија.

“Советот на општина Карбинци на денешната вонредна седница донесе едногласна одлука да го прифати предлогот на Виктор Паунов – Градоначалник на Општина Карбинци за помош на Турција по земјотресот кој ја зафати земјата.

Во знак на солидарност, општина Карбинци ќе донира 100.000 денари. 🙏🇲🇰🇹🇷

-информираше градоначалникот на општина Карбинци Виктор Паунов

Креирано од:


Пренеси го гласот
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com